Een gratis schets voor een groene tuin!

Woont je in Westland en wil je een groenere tuin? Meld je dan snel aan voor een gratis tuinschets op 8 oktober 2023 het Groen Klimaatplein bij Intratuin ’s-Gravenzande.

Ontwerpsessie

De ontwerpsessie duurt ongeveer 45 minuten. Tijden de sessie stelt een tuinarchitect verschillende vragen en tekent hij of zij een ontwerp uit. De schets krijg je natuurlijk mee naar huis, zodat je je plan werkelijkheid kan laten worden!

Waarom is een groene tuin belangrijk?

Het klimaat verandert. Dat merken we, omdat hoosbuien, hitte en langdurige droogte steeds vaker voorkomen. Door bebouwing en verharding, zoals veel tegels in de tuin, stroomt het regenwater af naar het riool. Met een groene tuin kan het water wegzakken in de bodem en wordt het vastgehouden voor drogere tijden. En zit je tijdens hete dagen lekker koel en komen er meer dieren zoals vogels, bijen, vlinders en egels naar je tuin.

Hoe werkt het?

Om een tuinschets te krijgen, vragen we om je aan te melden. Dat kan via het aanmeldformulier. Je kunt kiezen voor een tijdslot tussen 10:00 en 16:10 uur op zondag 8 oktober. Er zijn maar beperkt plekken beschikbaar! Vergeet niet om bij uw inschrijving de algemene informatie over jouw tuin in te vullen. De tuinschetsen worden aangeboden door Klimaatkrachtig Delfland, Westland Woont Duurzaam en Intratuin ’s-Gravenzande.