Tussenstand NK Tegelwippen 2023 - Westland heeft al 16.114 tegels gewipt

Sinds 21 maart doet gemeente Westland mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen in Westland kan de Tegeltaxi bestellen om tuintegels, die plaats maken voor groen, op te laten halen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en de deelnemer krijgt ook een mooie tuinplant cadeau. Daarnaast maken zij automatisch kans om aan het einde van het jaar een regenton te winnen.

De Tegeltaxi kun je bestellen via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen en rijdt dit jaar nog op:

  • Donderdag 21 september
  • Maandag 23 oktober

En is daarnaast ook beschikbaar voor wijkinitiatieven. In overleg kan een datum worden gekozen om de Tegeltaxi speciaal te laten rijden.

Wie zijn tegels liever zelf wegbrengt kan ook op 30 september nog bij Tuincentrum Boers terecht waar dan een inzamelactie is.

Vervang tegels voor groen


Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers.

Westland doet voor de 2e keer mee


Vorig jaar deed Westland ook mee aan het NK Tegelwippen en wipte toen in totaal 10.550 tegels. Dit jaar zijn dat er al 16.114. Wethouder Ferwerda is blij met deze tussenstand: ‘Ik ben erg blij dat we nu al meer tegels voor groen inruilden . We hebben meer adressen bezocht en het lijkt erop dat er steeds meer besef komt dat ruimte voor groen belangrijk is. Daarnaast wippen we als gemeente ook mee, zo hebben we in diverse kernen steen voor bloembakken vervangen en is de parkeerplaats bij het Prinsenbos vergroend.’’

Ook als je zelf tegels naar de werf brengt kun je deze tegels opgeven als gewipte tegels op www.nktegelwippen.nl. Tegelwippers maken namelijk ook nog eens kans om mooie prijzen te winnen.