Energiescans voor woningen van voor 1980

Vanaf begin 2018 is er gestart met wijkacties waarmee eigenaren van een koopwoning, van vóór 1980, in aanmerking komen voor een gratis energiescan.Groenoverleven.nu, een gespecialiseerd bedrijf in energiescans en energiebesparende maatregelen, voert deze scans in opdracht van de gemeente uit.

 

Hoe werkt het?
Een aantal woningeigenaren heeft een kaart ontvangen voor een gratis energiescan van hun woning. Deze kaart is toegezonden aan een selectie huiseigenaren met een koopwoning dat vóór 1980 gebouwd is, hier bent u er een van. Deze woningen zijn vaak minder goed geïsoleerd en hebben onderhoud nodig. Op het gebied van energieverbruik kan er bij deze woningen nog heel wat bespaard worden. Denk hierbij aan isolatie, dubbel glas of zonnepanelen. Een energiescan verplicht u tot niets, maar geeft inzicht in de kosten, besparingen, subsidies en financieringsmogelijkheden van energiebesparende maatregelen specifiek voor uw huis.

Als u een energiescan aanvraagt, gaat u ook direct zelf aan de slag met uw woning. Vanwege COVID-19 worden de energiescans momenteel digitaal uitgevoerd. Doordat de energieadviseur niet bij u thuis komt, zal u zelf informatie moeten aanleveren middels het invullen van een invoerblad en het maken van foto’s. Voor beide zijn instructiebladen beschikbaar. Deze krijgt u per mail toegezonden nadat u zich heeft aangemeld.

Zodra groenoverleven.nu uw informatie heeft ontvangen, wordt er contact met u opgenomen om een digitale afspraak in te plannen via Zoom of Whatsapp. Samen met de energieadviseur wordt de aangeleverde informatie geverifieerd en kan de adviseur, zo nodig, met u meekijken in uw woning. Na deze afspraak ontvangt u binnen 2 weken, per mail, een vrijblijvend adviesrapport op maat.

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@groenoverleven.nu. Vermeld hierbij uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en waarom u een gratis energiescan wilt ontvangen.
Heeft u geen kaart ontvangen maar wel interesse én u bent eigenaar van een koopwoning van vóór 1980? Vraag de energiescan aan door bovengenoemde aanmeld procedure. Ga voor meer informatie naar https://www.groenoverleven.nu/