Isoleren

Je wilt er thuis lekker comfortabel en warm bij zitten. Dus zet je de verwarming aan als het buiten koud is.

In een goed geïsoleerd huis blijft de warmte langer hangen dan in een huis zonder isolatie. Met goede isolatie verbruik je daarom minder energie. Isoleren kan op verschillende manieren. Het gaat erom dat er geen lucht wegtrekt via het dak, de vloer of de muren. Daarnaast heeft een goed geïsoleerd huis ook een hogere verkoopwaarde. Ze voldoen aan de strenge isolatie-eisen en zijn daarom meer waard.

 

Spouwmuurisolatie
Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met daar tussen een ruimte. Die ruimte, dat is de spouw. Bij spouwmuurisolatie wordt deze ruimte gevuld met isolatiemateriaal. Zo voorkom je in de winter dat er warmte verloren gaat via de muren van je huis. In de zomer is het effect juist andersom en blijft het heerlijk koel in huis. Met spouwmuurisolatie heb je het hele jaar een aangenaam klimaat in huis en verbruik je minder energie. Op jaarbasis scheelt dat je zomaar € 500 op je energierekening. De investering in spouwmuurisolatie verdien je in gemiddeld 4 jaar terug.

Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie? Lees hier meer over de subsidies die je voor deze bouwkundige maatregel kunt aanvragen.

 

Vloerisolatie
Bij vloerisolatie bedek je de onderkant van de vloer, via de kruipruimte. Zo voorkom je dat er kou uit de grond via de vloer in je huis komt. En je maakt meteen een einde aan de hoge luchtvochtigheid in huis. Door vloerisolatie wordt je huis 4 graden warmer en hoef je minder te stoken. Zo bespaar je jaarlijks tot 15% op je energierekening. 

Interesse in vloerisolatie? Lees hier meer over de subsidies die je voor deze bouwkundige maatregel kunt aanvragen. 

 

Dakisolatie
Met goede dakisolatie verdwijnt er geen warmte meer door je dak. Dat scheelt zo’n 30% warmteverlies. En dat merk je aan je energierekening. Dakisolatie is er in verschillende vormen. Je kunt je dak van binnenuit isoleren, met dakisolatie onder het dak. Of aan de buitenkant, met isolatiemateriaal onder de dakpannen van je woning. Met deze tweede optie verlies je binnen minder ruimte.

Met subsidies verdien je de investering in dakisolatie nóg sneller terug. Interesse? Lees hier meer over de soorten subsidies. 


Snel naar subsidies