CollAction actie “Stap eens wat vaker op de fiets” gestart met openingsronde

Onder leiding van Naaldwijker Tom Tetteroo werd op donderdag 1 september de aftrap gegeven voor de actie “Stap eens wat vaker op de fiets”.

2 september 2022

Zo’n 20 personen verzamelden zich bij het gemeentehuis om daarna met elkaar een symbolische ronde door Naaldwijk te fietsen.

10 minuten fietsen = 1000 bomen CO2
De groep legde met elkaar zo’n 2,5 kilometer af. Ongeveer 10 minuten fietsen. Tom: “Deze ronde was natuurlijk symbolisch maar als er wordt gekozen voor de fiets scheelt dit al snel 10 euro aan bespaarde benzine. Niet alleen qua geld bespaar je veel. Met 10 minuten fietsen per persoon bespaar je ongeveer hetzelfde aantal CO2 als 1000 bomen in dezelfde tijd omzetten”

Meedoen via de app CollAction
De fiets-challenge wordt de hele maand september aanboden via de app van CollAction. Iedereen kan eraan meedoen en zijn/haar verruilde kilometers op een eenvoudige manier bijhouden.

Tetteroo hoopt met deze actie Westlanders te inspireren vaker voor de fiets te kiezen in plaats van voor de auto. Dit heeft voordelen voor de Westlander zelf en voor de wereld.

  • Bespaar geld door minder benzineverbruik
  • Fietsen is gezond
  • Bespaar CO2
  • Win prijzen met jouw deelname aan de actie.

Met CollAction wil hij Westlanders stimuleren om met kleine duurzame verbeteringen een groot verschil te maken.

 

Meedoen? Je kunt op elk gewenst moment starten. Kijk voor meer info en de app via collaction.org/westland of mail naar tom@collaction.org

Hoe werkt de “Stap eens wat vaker op de fiets” actie

- Download de app via www.collaction.org/westland

- Meld je aan voor de actie

- Geef aan hoeveel kilometer je wilt gaan fietsen. Dit is aantal kilometers dat je per week van plan bent te gaan fietsen. Dit is standaard ten opzichte van de gemiddelde uitstoot van een auto, als je een ander vervoersmiddel had dat je vervangt, dan is er mogelijkheid om dat aan te geven. (Hiermee kunnen we én mensen die al fietsen tóch mee laten doen en belonen, maar tegelijkertijd onze impact-berekeningen kloppend houden).

- CollAction geeft gedurende de maand leuke informatie en tips, zodat deelnemers betrokken en geënthousiasmeerd blijven.

- Aan het eind geef je aan of je je eigen commitment hebt gehaald of niet. Met deze gegevens maakt CollAction een impact berekening.

- CollAction maakt de cijfers aan het einde van de actie.