Duurzaam vervoer

Reizen zorgt voor een flink deel van je CO2-uitstoot. De keuzes voor je dagelijkse vervoer en vakanties maken dus verschil voor het klimaat. Steeds meer mensen pakken de elektrische fiets of het ov naar hun gewenste eindbestemming. Lees hier wat jij kunt doen!

Pak de (elektrische) fiets in plaats van de auto

Fietsen is naast dat het gezond is, ook nog een stuk beter voor het milieu! Zonder CO2-uitstoot heen en weer naar je bestemming? Het kan!

Op lopen na, is er geen enkele manier van reizen zo milieuvriendelijk als de gewone fiets. De gemiddelde CO2-uitstoot van één kilometer rijden met een normale auto is namelijk zo’n 0,22 kg. Met een elektrische fiets is dat 0,007 kg, dat is 97% lager! En de reguliere fiets? Daarmee beperk je jouw uitstoot tot 0! Door vaker de fiets te pakken naar je gewenste bestemming kun je dus heel wat CO2 besparen en jouw impact op het klimaat verkleinen.

Wist je dat 60 procent van het woon-werkverkeer maximaal 15 kilometer fietsen is? Dat is een afstand die je goed met een (elektrische) fiets kunt afleggen, in plaats van met de auto. Pak wat vaker de fiets uit de schuur en verklein zo jouw voetafdruk op de aarde.