Energiebesparen

Waarom en hoe energie besparen? Je hoort het 31 mei. Energiezuiniger en duurzamer wonen? Kom naar de kennisavond!

Waarom en hoe energie besparen? Je hoort het 21 maart.

Energiezuiniger en duurzamer wonen? Kom naar de kennisavond!
Aanmelden verplicht! Meld je hier aan.

Heb je  een koophuis? Wil je  energie besparen en duurzamer wonen? Op dinsdag 31 mei organiseert Westland Woont Duurzaam een kennisavond in de Bibliotheek in De Lier. Op deze avond geven de vrijwillige Westlandse energiecoaches je  tips hoe je  energiezuinig en comfortabel kunt leven. Okko Timmers begeleidt de energiecoaches en geeft uitleg.

“Gemeente Westland streeft ernaar dat alle woningen in de gemeente in 2050 CO2-neutraal zijn,’’ vertelt de energie-adviseur. “Dat is een enorme ambitie en betekent dat dan alle koophuizen aardgasvrij zijn. Verduurzamen begint echter met goed isoleren. We richten ons nu op de koophuizen die gebouwd zijn voor 1980. Daar is nog veel te winnen om gas en elektra te besparen. Wat dacht je van een betere isolatie van de kruipruimte, het dak, de ramen of de spouwmuur? Tijdens de kennisavond komen er allerlei inspirerende voorbeelden voorbij. Hiermee bespaar je geld in de portemonnee en draag je een steentje bij voor de planeet van de toekomst.”

QUICKSCAN
Voor wie na deze avond zelf aan de slag wil, kan een Westlandse energiecoach inschakelen. “Dit zijn mede-Westlanders die vrijwillig hun kennis en kunde delen,’’ vervolgt Timmers. “Ze hebben allemaal een cursus gevolgd. Op de avond zijn vier van de zes energiecoaches aanwezig. Iedereen kan hen via de website westlandwoontduurzaam.nl benaderen voor praktische vragen over bijvoorbeeld isoleren. Ook is er een gratis service die de gemeente aanbiedt om een ‘quickscan’ te laten maken. Hierbij komt de energiecoach bij je thuis langs. Ze inventariseren wat de kansen voor de woning zijn zodat je met een advies kunt bepalen waarmee je de meeste energie kunt besparen. Wie zelf al veel kennis heeft en energiecoach wil worden is ook van harte welkom. Binnenkort start een nieuwe opleiding en we hebben nog heel veel huizen te verduurzamen.”

Voor de kennisavond is er beperkt plek en moet u zich aanmelden. De kennisavond is van 19.30 tot 22.00 uur. Voor iedere deelnemer is er een duurzame attentie na afloop. Meld hier aan. 

De avond werd al eerder georgansieerd op 31 maart en was toen een groot succes!