Energiescans en energiecoaches

Om duurzaam wonen aan te moedigen biedt Gemeente Westland bij bepaalde woningen een gratis energiescan aan.

Bij een energiescan kijkt een specialist naar de mogelijkheden om energie te besparen, bijvoorbeeld door isolatie en om energie op te wekken. Koopwoningen die gebouwd zijn vóór 1980 komen in aanmerking voor een energiescan. De eigenaren van deze woningen worden via een brief benaderd. Bij deze woningen kan er nog heel wat bespaard worden op energieverbruik, met isolatie of dubbelglas bijvoorbeeld.

Daarnaast heeft de gemeente 7 enthousiaste burgers op laten leiden tot vrijwillige energiecoaches om bewoners in het Westland te ondersteunen en op weg te helpen naar een duurzame woning. Door het delen van kennis en ervaringen leveren zij een belangrijke bijdrage aan verduurzaming van de woningvoorraad in Westland.

Groenoverleven.nu en de 7 opgeleide energiecoaches voeren deze energiescans uit, in opdracht van de gemeente. Als je een energiescan aanvraagt, komt een energieadviseur van Groenoverleven.nu of een energiecoach thuis bij je langs. De adviseur kijkt naar de installaties in je woning, de opbouw van het dak, de gevels en de vloer (incl. kruipruimte). Na het bezoek ontvang je een rapport met een vrijblijvend advies hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken. Dat is goed voor het milieu én je energierekening, die een stuk lager zal worden! Daarnaast zal jouw huis nóg comfortabeler wonen als het nu al doet. Al met al een grote win-win situatie.