Extra vrijwilligers staan klaar om meer Westlanders te helpen met energie besparen

Vanaf vandaag kunnen Westlanders ook bij Vitis Welzijn terecht voor hulp bij energie besparen. Maar liefst 26 vrijwilligers van de Buurt Informatiepunten, Formulierenbrigade, Thuisadministratie en Klussendienst hebben namelijk met succes een energie-cursus afgerond. 

Bewoners hebben veel vragen over energie besparen

Heeft een inwoner hulp nodig bij het besparen van energie? Weet een inwoner niet waar te beginnen en komt diegene er zelf niet uit? Bij alle acht Buurtinformatiepunten zijn energiebesparende producten te vinden. Zo kunnen inwoners zelf zien welke mogelijkheden er zijn. De aanwezige vrijwilligers kunnen uitleg geven, maar ze kunnen ook meekijken naar de energierekening.

Cursus

26 vrijwilligers van Vitis Welzijn hebben een energie-cursus gevolgd. Tijdens deze opleiding kwamen onder andere verschillende manieren om energie te besparen en welke producten daarvoor geschikt zijn aan bod. Hierdoor kunnen de vrijwilligers inwoners adviseren over energie besparen. Bijvoorbeeld door het gebruik van kleine maatregelen en het veranderen van het eigen gedrag. Op de website van Vitis Welzijn staat een overzicht van alle Buurt Informatiepunten en diensten.

Advies op verschillende plekken

Er zijn in Westland al tien energiecoaches beschikbaar voor een woningscan of technisch advies voor jouw koopwoning. De coaches zijn te vinden op onze website. Inwoners kunnen ook bij het Regionaal Energieloket op regionaalenergieloket.nl/Westland zelf informatie opzoeken. Samen met de 26 vrijwilligers van Vitis Welzijn, kunnen Westlanders op verschillende plekken energie-advies krijgen.