Gratis groen voor Westlanders

In samenwerking met Plan Boom geeft de gemeente gratis groen weg aan inwoners van Westland op zaterdag 29 oktober.

17-10-2022

De uitdeelactie geeft Westlanders de kans om de tuin te vergroenen; een tuin die zo natuurlijk mogelijk is ingericht. Met weinig tegels en veel streekeigen planten. Er worden 2400 planten weggegeven. De herfst is het perfecte seizoen om te planten of te zaaien!

Planten worden struiken en bomen
De planten die worden weggegeven zijn nu nog handzaam in formaat en zitten in een pot. Zij groeien na het poten uit tot een struik, heester of boom. Lees er hier meer over. 

  1. Rode Kornoelje
  2. Wilde Kardinaalsmuts
  3. Sporkehout
  4. Duindoorn
  5. Wilde Liguster

Planten Drive In voor auto’s, fietsen en wandelaars
Ieder huishouden mag maximaal 2 planten ophalen maar aanmelden is noodzakelijk.

Kies een tijdslot tussen 10 en 16 uur op zaterdag 29 oktober en ontvang daarna de details voor het ophalen. Zonder aanmeldingen is het ophalen niet mogelijk.
In april eerder dit jaar werden er al zo’n 800 boompjes uitgedeeld aan de Westlanders waar massaal op werd gereageerd.

Aanmelden en tijdslot kiezen

NK Tegelwippen
De uitdeelactie is het einde van het NK Tegelwippen waar Westland aan mee deed om Westland te ontstenen en te vergroenen. Minder tegels is meer plaats voor groen en dit zorgt er onder andere voor dat regenwater beter wegloopt. Mocht jij ook tegels wippen om plaats te maken voor de nieuwe planten geef dit dan door bij het NK Tegelwippen voor 31 oktober. Je maakt dan kans op mooie prijzen.Later dit jaar wordt bekend gemaakt hoeveel tegels er totaal en in Westland gewipt zijn.

Meer groen is goed voor Westland
Daarom wordt er nu gewerkt met een inschrijfsysteem. Meer groen zorgt voor een prettige leefomgeving. Het vermindert stress, nodigt uit tot bewegen, bevordert een gezonde ontwikkeling van kinderen en stimuleert sociale contacten. Ook zorgt meer groen ervoor dat dieren zich thuis voelen in de tuin waardoor de biodiversiteit wordt vergroot.