Gerard wipte al 300 tegels

Help Westland naar de top van het NK Tegelwippen, bestel de tegeltaxi!

Wilt u meer groen in uw tuin en terrastegels vervangen voor planten? Doe dan mee aan het NK Tegelwippen voor Westland. Tot 31 oktober dit jaar doet de gemeente mee aan een landelijk klassement. Vorig jaar werden in heel Nederland 1,6 miljoen tegels vervangen voor groen. Gerard ter Heijden uit Wateringen bestelde als eerste de tegeltaxi in Westland en liet al 300 tegels ophalen. Wie volgt?

“Wij wonen sinds 2009 in dit huis in Wateringen. Toen we hier kwamen wonen waren de hele voor- en achtertuin betegeld. De hele tuin van wel 50 meter lang,’’ vertelt hij vol enthousiasme. “We hebben inmiddels het laatste stuk ook vrijgemaakt. Vorige week heeft de gemeente 300 tegels bij ons opgehaald en we kregen daar mooie bode bedekkende planten voor terug. De hele tuin is nu een mooie bloeiende tuin aan het worden met struiken en borders vol planten. Ook hebben we een moestuin.”

Via de buurtapp kreeg Ter Heijden de tip van de tegeltaxi. “We zijn in de wijk al erg veel met vergroening bezig. Dit initiatief kwam voor ons als geroepen. We hebben boomplantsoentjes en hanging baskets met bomen aan de lantaarnpaal. Dat maakt de hele wijk een stuk gezelliger!”

Op westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen vindt u de data van de tegeltaxi en meer informatie.