Honderden Westlanders op de fiets voor gratis ledlampje tijdens Naaldwijkse feestweek

Even trappen voor een gratis ledlampje… daar waren veel Westlanders wel voor in tijdens de Westland Reünie

23-8-2022

Naaldwijker Tom Tetteroo was daar te vinden ter promotie van de actie “Stap eens wat vaker op de fiets” die in september begint. Met CollAction wil hij Westlanders stimuleren om met kleine duurzame verbeteringen een groot verschil te maken.

Tetteroo is blij met de grote aanloop die hij heeft gehad. “Zowel jong als oud klom op de fiets en zette zich voor een gratis lamp. Een mooie gelegenheid om het gesprek aan te gaan over de acties die mensen zelf kunnen doen om energie te besparen. Wat mij opviel is dat veel mensen aangaven dat ze het eigenlijk niet erg vinden om de fiets te pakken maar net even dat zetje nodig hebben om toch de fiets te pakken.” Tom hoopt op veel deelnemers aan de actie “Stap eens wat vaker op de fiets”. Volgende week wordt de app gelanceerd en dan kan men zich inschrijven via collaction.org/westland of mail naar tom@collaction.org.

Hoe werkt de “Stap eens wat vaker op de fiets” actie

  • Download de app via www.collaction.org/westland
  • Meld je aan voor de actie
  • Geef aan hoeveel kilometer je wilt gaan fietsen. Dit is aantal kilometers dat je per week van plan bent te gaan fietsen. Dit is standaard ten opzichte van de gemiddelde uitstoot van een auto, als je een ander vervoersmiddel had dat je vervangt, dan is er mogelijkheid om dat aan te geven. (Hiermee kunnen we én mensen die al fietsen tóch mee laten doen en belonen, maar tegelijkertijd onze impact-berekeningen kloppend houden).
  • CollAction geeft leuke informatie en tips door de maand zodat deelnemers betrokken en geënthousiasmeerd blijven.
  • Bekijk wie er nog meer mee doen.
  • Aan het eind geef je op of je je eigen commitment hebt gehaald of niet. Met deze gegevens maakt CollAction een impact berekening.
  • CollAction maakt de cijfers aan het einde van de actie bekend.