In 2023 subsidie op energiebesparende maatregelen

Op woensdagavond 7 december heeft de gemeenteraad twee subsidieregelingen vastgesteld op het gebied van isoleren en duurzaamheidsmaatregelen. De subsidies zijn aan te vragen vanaf 1 februari 2023 via de website van de gemeente. Het gaat om isolatie- of duurzaamheidsmaatregelen die zijn genomen tussen 1 december 2022 en 31 december 2023.

12-12-22

Subsidieregeling Isolatiemaatregelen Westland 2023 (SIW2023)

Met deze subsidie kan je isolatiemaatregelen uitvoeren in of aan je woning. De isolatiesubsidie is voor inwoners met een verzamelinkomen tot 55.000 euro. Welke maatregelen je kunt nemen en vanaf wanneer je deze subsidie kunt aanvragen lees je op de pagina subsidie isolatie en in de verordening.

Subsidieregeling Duurzaamheidsmaatregelen Westland 2023 (SDW2023)

Met de tweede regeling die is vastgesteld, kunnen inwoners duurzame maatregelen nemen in en om huis. Bijvoorbeeld het laten plaatsen van zonnepanelen, isoleren of klimaat adaptieve maatregelen zoals het plaatsen van een regenton of een groen dak aanleggen. Ook VVE’s kunnen van deze regeling gebruik maken. Lees meer over deze subsidie op de pagina subsidie duurzaamheid en in de verordening.

Maatregelen tussen 1 december 2022 en 31 december 2023

De vastgestelde subsidies gelden voor maatregelen die zijn uitgevoerd tussen 1 december 2022 en 31 december 2023. Omdat de subsidie pas in februari 2023 aan te vragen is, is het mogelijk om met terugwerkende kracht subsidie te krijgen voor maatregelen die zijn genomen tussen 1 december 2022 en 1 februari 2023. Deze aanvraag kan je doen zodra het aanvraagformulier online staat op de website van Gemeente Westland. 

Landelijke subsidiemogelijkheden

Heb je maatregelen uitgevoerd vóór 1 december 2022 en val je dus buiten de gemeentelijke subsidie? Dan kun je misschien gebruik maken van een landelijke subsidie. Kijk op www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/ voor een overzicht van alle subsidies. Op de website www.rvo.nl/particulieren/ vind je tips en subsidiemogelijkheden.

Heb je één isolatiemaatregelen toegepast? In januari 2023 kun je als woningeigenaar ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. De exacte datum voor aanvragen volgt nog. Die maatregel mag wel al vanaf 2 april 2022 zijn genomen. U krijgt ongeveer tot 15% van de kosten aan subsidie voor het nemen van die isolatiemaatregel. Dit percentage is een inschatting, de precieze subsidiebedragen vind je in januari 2023 op de website van de RVO

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden en als eerste horen wanneer je de subsidie kan aanvragen? Meld je dan aan voor de Westland Woont Duurzaam nieuwsbrief.