Lever tegels in voor tuinplanten bij Tuincentrum Boers

Het Tegeldepot staat zaterdag 30 september van 9.00 – 13.00 bij Tuincentrum Boers in Maasdijk. Heb je deze zomer de tuin onder handen genomen? Zijn er tegels uit gegaan en is er groen in gezet? Dan staat het tegelteam van de gemeenten Westland en Maassluis klaar om jouw tegels in ontvangst te nemen. Je krijgt er mooie planten voor terug.

Westland doet dit jaar voor de tweede keer mee met het NK Tegelwippen. Elke maand rijdt er een Tegeltaxi door een van de kernen om tuinbestrating, die is vervangen voor groen, op te halen. Heb je net de ronde van de Tegeltaxi gemist of heb je één of enkele tegels in te leveren, dan kun je terecht bij het Tegeldepot van Boers. Dat is het laatste van de drie tegelinleveracties bij de grote tuincentra in Westland. Deze keer sluit gemeente Maassluis ook aan.
 

Hoe werkt het?

Op de parkeerplaats van het tuincentrum staan in de ochtend twee containers klaar: één voor tegels van inwoners uit gemeente Westland en één voor tegels van inwoners uit de gemeente Maassluis. Iedereen die een tegel inlevert, krijgt een plantenvoucher met als maximum 5 vouchers. Daarmee kun je planten ophalen bij het Groen Klimaatplein in het tuincentrum. Een medewerker helpt je daar verder.


Samen groener

Tegel eruit, plant erin! Daar draait het om bij het NK Tegelwippen. En iedereen kan meedoen. Elke tegel is er één. Meer planten in tuinen, langs gevels en op pleinen houden onze voeten droog en onze hoofden koel. Planten zijn ook goed voor de bijen, vlinders, kleine dieren én onze gezondheid. Help je mee om de Westlandse kernen groener te maken? Doe mee met het NK Tegelwippen en kom je tegels inleveren.