Nu isoleren, na de zomer er warmpjes bij zitten!

Het voorjaar en de zomer is dé tijd om je woning onder handen te nemen, zodat je er tijdens de koudere wintermaanden warmpjes bij zit! Isoleren is één van de mogelijkheden om meer wooncomfort en een lagere energierekening te realiseren. En voor inwoners met een gezamenlijk inkomen tot € 55.000 is er nog isolatiesubsidie beschikbaar via gemeente Westland.

Voor wie is de subsidie en waarvoor kan ik het gebruiken?

De isolatiesubsidie is voor inwoners van gemeente Westland met een gezamenlijk inkomen van maximaal € 55.000. Deze inwoners kunnen maximaal € 2.000 aan isolatiesubsidie krijgen. Er kan voor 50% van de kosten tot € 1.000 inclusief btw per maatregel subsidie worden aangevraagd. Maatregelen moeten worden uitgevoerd tussen 1 december 2022 en 31 december 2023.

Maatregelen waarvoor je subsidie kan aanvragen zijn:

  • vloer- en bodemisolatie
  • dakisolatie (waarbij isolatie van de vloer van een niet-verwarmde vliering wordt beschouwd als dakisolatie)
  • gevelisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel
  • vervangen van bestaand glas (enkel of dubbel) door HR++ glas of beter

Combineer en isoleer

De isolatiesubsidie is te ‘stapelen’ met landelijke en regionale subsidies. Dit betekent dat je bijvoorbeeld 50% van de kosten kunt subsidiëren met de isolatiesubsidie, en een ander deel van de kosten met een andere subsidie. Heb je het geld voor de maatregelen die je wil nemen niet op je (spaar)rekening? Dan kun je gebruik maken van de Warmtefondslening. Dit is een lening met een aantrekkelijke rente, bedoeld voor het verduurzamen van je woning. Na het ontvangen van de subsidie(s) kun je de lening (grotendeels) terugbetalen.

“Dankzij subsidies, en indien nodig een lening met lage rente via het Warmtefonds, wordt isoleren goedkoper. Net als je energierekening ná het isoleren.”

Welke maatregelen zijn geschikt voor mijn huis?

Om erachter te komen welke mogelijkheden er zijn voor jouw huis, kun je een energiecoach inschakelen (Let op! Dit kan alleen als je een koopwoning hebt). Of vraag een isolatiebedrijf om een vrijblijvende offerte. In de meeste gevallen komt een isolatiebedrijf naar jouw woning om je te adviseren over de verschillende isolatiemogelijkheden en wat er voor jouw huis nodig is om er in de winter warmpjes bij te zitten.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Via gemeentewestland.nl/isolatiesubsidie vraag je isolatiesubsidie aan. Let op! Er gelden verschillende voorwaarden en regels. Ook heb je voor je aanvraag verschillende documenten nodig, zoals DigiD, offertes en het overzicht van jouw verzamelinkomen. Op de website van gemeente Westland vind je alle spelregels en vraag je via het formulier de subsidie aan.

Kom je er niet uit? Dan kun je hulp inschakelen van de Formulierenbrigade van Vitis Welzijn. Zij helpen je dan met je subsidieaanvraag.