Ook woongroepen aan de slag met verduurzamen

Bij veel Westlanders groeit de behoefte om zuiniger om te gaan met energie en op die manier de energierekening te verlagen. Zo ook bij woon- en zorginstellingen. Wist je dat dat ook al kan door kleine energiebesparende maatregelen te nemen?

Een Westlandse woongroep is aan de slag gegaan en heeft allerlei producten geïnstalleerd die helpen om het sneller warm te krijgen in de woning en de warmte beter binnen te houden. Zo zijn er radiatorfolie en radiatorventilatoren geplaatst, maar ook brievenbusborstels, buisisolatie en tochtstrippen.

En, alle badkamers in de woongroep hebben nu een waterbesparende douchekop. Samen met een zuiniger ingestelde thermostaat en aangepast douchegedrag, merkt de woongroep nu al resultaat van de genomen maatregelen!

WestlandPas

Wist je dat alle materialen die zij hebben gebruikt, ook te koop zijn via het energietegoed op de WestlandPas? Tot en met 31 maart is het mogelijk dit tegoed aan te vragen. Tot en met 30 april is het te besteden aan een selectie energiebesparende producten bij bepaalde winkels. Westlanders die een woning huren bij een woningcorporatie, en die woning heeft een laag energielabel zoals C, D, E, F of G, komen voor dit tegoed in aanmerking. Zij zijn per brief eerder op de hoogte gesteld. Lees hier meer over deze actie op onze website.