Recycle je frituurvet

Lekker, zo'n oliebol. Hoeveel heb jij er al op? Ga je zelf aan de slag met het bakken van oliebollen of haal je ze bij het kraam om de hoek? Wie zelf bakt, loopt er tegenaan dat het frituurvet daarna wel aan vervanging toe is. Maar... Wat doe je met je gebruikt frituurvet? Lever dit in bij het afvalbrengstation! Want dan kan het een tweede leven krijgen als biobrandstof. 

13-12-2022

Niet in het riool

Deze biobrandstof wordt gebruikt in bijvoorbeeld de tuinbouw, warmtekrachtcentrales of in het vervoer. En niet onbelangrijk: zo komt het gebruikte frituurvet niet terecht in het riool. Komt het wel in het riool terecht? Dan kan het daar voor verstoppingen zorgen en hele dure schade opleveren. 

Hoe recycle je frituurvet dan?

Bewaar de originele verpakking om het gebruikte frituurvet in te doen of gebruik een lege plastic fles. Wist je dat bakolie of restjes jus hier ook bij mogen? De afgesloten verpakking lever je in bij een afvalbrengstation. In de meeste supermarkten staat er ook een (gele) container waar je je oude frituurvet in kan leveren. Leuk feitje: bij het verwerkingsbedrijf wordt zowel de plastic verpakking als het frituurvet dat je inlevert gerecycled!