Tegels eruit

Geef regenwater de ruimte en help voorkomen dat het riool overbelast raakt. Hoe?

Door bestrating te verwijderen. Doordat een groot gedeelte van Westland bestraat is, kan het water niet langzaam in de grond zakken. Zo raakt het riool overbelast bij zware regen, met overstromingen als gevolg.

Hoe ziet jouw tuin eruit? Help mee en leg zoveel mogelijk groene borders aan. Simpel gezegd: steen eruit, plant erin!

 Voordelen van minder bestrating voor het klimaat
- vangt water op, dus minder kans op wateroverlast
- meer groen is meer biodiversiteit
- leefomgeving beter bestand tegen extreme weersomstandigheden

Voordelen van minder bestrating voor jou
- minder kans op wateroverlast in jouw directe omgeving
- groenere leefomgeving
- je doet iets goed voor de wereld ;)

Samen met Stichting Steenbreek stimuleren wij bewoners van gemeente Westland om tegels uit de tuin te halen. Kom naar één van onze inruildagen en ontvang een gratis plant voor iedere steen. Daarnaast staan de vrijwilligers van Steenbreek klaar om al je vragen te beantwoorden.

Heb jij geen bestrating in je tuin, maar wil je toch iets doen om wateroverlast, droogte of extreme hitte te helpen voorkomen? Misschien is een groen dak iets voor jou, een regenton, of een ondergronds water opvangsysteem.

Ook wij dragen ons steentje bij, of af eigenlijk ;). Samen met Steenbreek stimuleert gemeente Westland scholen en bedrijven om hun omgeving zo groen mogelijk in te richten. In openbare gebieden proberen wij de plantsoenen te vergroten. Bij aanleg van nieuwe wijken kijkt een gespecialiseerde groene regisseur mee. Hij benut iedere kans om zoveel mogelijk groen in het plan op te nemen. Bekijk hier wanneer Steenbreek bij jou in de buurt is, of zoek zelf contact als je vragen hebt.