Tegelwippen

Westland doet in 2023 mee ook weer aan het NK tegelwippen! Doe jij mee? Bereid je alvast voor! Laat gratis jouw tuintegels ophalen en afvoeren!

Ook in 2023 doet de gemeente Westland mee aan het NK Tegelwippen! Zoveel mogelijk tegels vervangen voor groen. Dat is het doel.

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Westland de strijd aan om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

TEGELTAXI AANVRAGEN

Het doel van tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers.

Laat tegels gratis ophalen door de Tegeltaxi

Om bewoners uit het Westland extra te motiveren kunnen zij de gewipte tuintegels gratis op laten halen door de Tegeltaxi. Als beloning voor deelname aan het tegelwippen krijgt je ook een mooie tuinplant cadeau en aan het einde van de actie wordt er een regenton verloot onder alle deelnemers. Ook maken de wippers kans op mooie prijzen van NK Tegelwippen.

Data Tegeltaxi

  • Donderdag 21 september
  • Maandag 23 oktober

Tegeltaxi op verzoek voor wijkinitiatieven

Ga jij met je buren of straat aan de slag? Dan komt de Tegeltaxi ook graag langs op een moment dat het jullie uitkomt. Voorwaarde is dat je met 5 buren vergroent.

Win de Gouden Schep of de Gouden Tegel?

Wippen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar bij een wedstrijd horen ook prijzen. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. De gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl.