Warme Kamers in Westland

Op verschillende plekken in Westland zijn er Warme Kamers. Mensen die thuis de verwarming uit moeten of willen zetten vanwege de hoge energierekening, kunnen hier terecht voor een kopje koffie, een praatje en het lezen van de krant.

05-01-2023

Sinds 1 november

Op 1 november opende het Leger Des Heils verschillende 'Warme Kamers' in Nederland. Ook in Bibliotheek Naaldwijk, 's-Gravenzande, De Lier, Poeldijk, Monster, steunpunt Honselersdijk en steunpunt Maasdijk kunnen inwoners de warmte letterlijk opzoeken. Onlangs zijn er in 's-Gravenzande nog twee Warme Kamers bijgekomen. Namelijk in De Kiem en De Larix (Vitis Welzijn). Martine Wassenaar, predikant van de Uniekerk in ’s-Gravenzande, nam hier het initiatief voor. Op Warme Kamers - Leger des Heils vind je alle locaties en openingstijden.

Waarom Warme Kamers?

We leven in dure tijden. Omdat het prijsplafond van de energierekening pas eind januari op de rekening te voelen is, zullen veel mensen thuis de verwarming en lampen niet aan willen zetten. Het Leger des Heils wil hen niet in de kou laten zitten en opent daarom dagelijks haar buurthuiskamers. Om te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen. Onder de naam 'Warme Kamers' willen zij ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan.

Omdat het Leger des Heils niet in iedere plaats een buurthuiskamer heeft, hebben zij ook andere organisaties gevraagd om zich aan te sluiten bij deze acties en een Warme Kamer te openen. Zo leggen we met elkaar een deken van Warme Kamers over het land.