Westland schijnt duurzaam met nieuwe LED-verlichting op sportvelden

500 armaturen worden vervangen door energiezuinige LED-verlichting.

In een opmerkelijke zet richting duurzaamheid heeft de gemeente Westland het startschot gegeven voor een project om de verlichting rond sportvelden groener te maken. Oude armaturen worden vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Dit initiatief geldt voor alle sportvelden in eigendom van de gemeente en omvat ongeveer 500 armaturen op 375 lichtmasten. Er worden tevens 18 lichtmasten vervangen en 4 rechtgezet.

Deze overstap naar LED-verlichting betekent niet alleen kostenbesparing, maar ook een aanzienlijke verbetering in kwaliteit en een reductie in CO2-uitstoot. Met een langere levensduur en aanzienlijk minder energieverbruik dan de huidige veldverlichting, leidt dit initiatief op de lange termijn tot aanzienlijk lagere energiekosten voor de verenigingen.

Wethouder Anko Goudswaard heeft dit project officieel ingeluid door op vrijdag 6 oktober een armatuur omhoog te takelen. We verwachten dat alle armaturen eind november 2023 zijn vervangen, waardoor Westland een stuk duurzamer wordt.