Westlandse energiecoaches gezocht!

Krijgt u energie van mensen helpen?  Heeft u uw huis al energiezuiniger gemaakt en vindt u het leuk uw ervaringen te delen? Dan is het worden van energiecoach wellicht wel iets voor u!

Krijgt u energie van mensen helpen?  Heeft u uw huis al energiezuiniger gemaakt en vindt u het leuk uw ervaringen te delen? Dan is het worden van energiecoach wellicht wel iets voor u!
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om hun huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Waar begin ik? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pak ik het aan? Kortom, sommigen kunnen hier extra hulp goed bij gebruiken! Om bewoners in het Westland te ondersteunen en op weg te helpen naar een duurzaam huis, zijn wij opzoek naar enthousiaste koplopers die als vrijwilliger de rol van energiecoach willen vervullen. Door het delen van kennis en ervaringen kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomstige leefbaarheid van uw buurt!
 
Wat doet een energiecoach?
Als energiecoach informeert u uw buren over energiebesparende mogelijkheden en het verlagen van de energierekening. Dit kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld het afleggen van huisbezoeken/keukentafelgesprekken, het meehelpen organiseren van duurzame buurtbijeenkomsten en het zijn van een lokaal aanspreekpunt.
Als energiecoach krijgt u eerst een gratis cursus tot energiecoach. Met deze cursus leert u de technische kennis over bouwfysica, isolatie, ventilatie, zonnepanelen en de basics over communicatie en gespreksvaardigheden.
Na het voltooien van deze cursus bent u instaat om:
•    een woning te bekijken en de kansen te zien voor energiebesparende maatregelen
•    een adviesgesprek (keukentafel gesprek) te voeren met buren
•    een energiescan uit te voeren.
De training is verdeeld over 5 dagdelen of avonden en de bijeenkomsten duren ongeveer 4 uur. We zijn van plan om in april met de eerste cursus te starten. Naast de gratis training en begeleiding staat er een vrijwilligersvergoeding tegenover het afleggen van huisbezoeken.
 
U hoeft heus geen toptechneut te zijn, wel is het fijn als u geïnteresseerd bent in de energietransitie, een positieve instelling heeft en u het leuk vindt nieuwe contacten te maken en te onderhouden.
 
Wordt een vraagbaak voor uw buurt en coach uw buurt naar energie besparen!
Lijkt het u leuk om onderdeel uit te maken van een team energiecoaches en professionele begeleiders en gaat u graag aan de slag, om uw buren te ondersteunen en motiveren bij het energiezuiniger maken van hun huis?
 
Meld u dan snel aan door uw gegevens (naam, adres en telefoonnummer) te mailen naar westlandwoontduurzaam@gemeentewestland.nl.
 
Mocht u verder nog vragen en/of opmerkingen hebben kunt u via hetzelfde emailadres contact met ons opnemen!

 
*De dagen en tijden waarop u als energiecoach werkt, worden in onderling overleg bepaald.