Denk mee over milieuonderzoek duurzame energieopwekking

In Nederland bestaan veel wetten en regels over de ruimte waarin mensen wonen, werken en ontspannen. Vanaf 1 januari 2024 staan de regels samen in een nieuwe wet: de Omgevingswet. De regels gaan over wat buiten is te zien, te horen en te ruiken.

Om te werken met de Omgevingswet kunnen overheden verschillende hulpmiddelen gebruiken. Die noemen we ook wel instrumenten. Eén van de instrumenten is de milieueffectrapportage (mer). De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is daar een onderdeel van. 

Notitie Reikwijdte en Detailniveau openbaar gemaakt

Op maandag 7 oktober 2024 hebben de samenwerkende overheden in de Energieregio Rotterdam Den Haag de NRD openbaar gemaakt. Hierin staat:

  • wat er allemaal onderzocht gaat worden voor de afgesproken opwekking van duurzame energie binnen de RES 1.0 (reikwijdte)
  • welke gebieden, welke alternatieven en welke milieuaspecten worden onderzocht
  • hoe uitgebreid en op welke manier het wordt onderzocht (detailniveau).

Hoe reageer ik op de NRD?

Westland valt ook binnen de Energieregio Rotterdam-Den Haag. Daarom kunnen inwoners van Westland van 7 oktober tot 16 november 2024 op de NRD reageren. Dit noemen we een zienswijze indienen. 

De Notitie Reikwijdte Detailniveau NRD ligt ter inzage bij het Bedrijven en Omgevings- Contact Centrum. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met de Bedrijven en Omgevings- Contact Centrum via telefoonnummer 14 0174

De stukken kunt u ook online vinden op de website van de RES.

Uw zienswijze moet vóór 16 november 2024 bij ons binnen zijn. Dat doet u via het formulier op de website van RES Rotterdam Den Haag.